Porei-nieuws

Eetfestijn 21-22 maart 2015

Allen welkom op ons eetfestijn!

Advertisements

23ste Eetfestijn

Beste bezoekers,

Ons 23ste eetfestijn gaat door op 7-8 nov 2009, het kermisweekend in Asse-Terheide.

Zoals elk jaar hopen wij op een massale opkomst zodat we later kunnen terugblikken op een geslaagd eetfestijn. Op het menu staan zoals steeds kip en varkensgebraad, vergezeld van champignon-of jagersaus of gewoon natuur.

Ook kan je kiezen voor een overhéérlijk aperitief, onze gekende Poreisoep of artisanale kaaskroketten en als dessert zijn er huisgemaakte sjoekes of een lekker stukje taart. Voor de kindjes zijn er ook curryworsten met frietjes.

Iedereen is alvast van harte uitgenodigd in de parochiezaal van Asse-Terheide !!!

Het feestcomité

Nieuw seizoen 09-10

Hallo,

Met enige vertraging proberen we dan toch onze site terug wat in orde te krijgen. Onze ploeg onderging weer enkele belangrijke veranderingen tov vorig seizoen. 2 van onze sterkhouders verlieten ons om in hogere regionen te gaan spelen. Wij wensen hen daar allebei zéér veel geluk mee en zijn er van overtuigd dat ze Koen’s voorbeeld gaan volgen en dus gaan schitteren. Mich is naar Asse-Zellik(4deprov) en Bart naar Doggen(3de prov).

Echter, we hebben er ook terug enkele nieuwe spelers bij en ons team is zelfs internationaal aan het worden met een Spanjaard erbij. Nieuwe namen zijn:

Tom De Vos, Christophe Oplieger, Stijn Cleerens, Jimmy Vanden Driessche, Björn Segers, Sam Campens en Jose Avilla. Wij zijn ervan overtuigd dat zij ons gaan helpen om weer de strijd in de hoogste regionen aan te gaan.

Ons seizoensbegin is reeds uitstekend te noemen. Ondanks we gedacht hadden dat het inpassen van de nieuwe namen moeizamer zou verlopen blijken we terug over een gehecht geheel te beschikken waarbij iedereen voor elkaar wil werken en we als ploeg er proberen te staan. Voor de beker haalden we de 1/8ste finales als 1ste van onze poule en de 2 eerste competitiewedstrijden werden gewonnen, zelfs tegen ons “zwart beest” FC Beert waar we vorig jaar 0 op 6 tegen behaalden.

We gaan opnieuw proberen om de site een beetje up-to-date te houden en misschien af en toe een verslag te posten.

Poreikes KAMPIOEN

Eindelijk is het zover. Op de laatste speeldag van het seizoen kregen we eindelijk 100% zekerheid over de titel na een spannende competitie. We verloren weliswaar tegen FC Beert met 4-3 maar E. Burst moest ook het onderspit delven tegen FC Imde met 2-1 zodat we met 3 punten voorsprong het kampioenschap binnenhalen.

Bedankt aan alle spelers, trainer, bestuur, supporters, familie en vrienden !!!
Volgende week staat het 2de luik op het programma, de beker Paul Van Assche. Bij winst halen we een historische dubbel binnen, dus supporters graag op post om er een hopelijk mooi feestje van te maken.

Poreistampers – FC Beert 1-0

DE FINALE IS BINNEN!!!

Paasmaandag, Sleeuwagen Merchtem. Het decor voor de 1/2 finale van de beker Paul Van Assche. In schril contrast met het merendeel van de wedstrijden stromen de supporters in grote getalen toe. Het moet gezegd, FC Beert heeft een prachtige en uitgebreide spionkop en de match word gestart met ongeveer een 100-tal supporters!

De wedstrijd begon gelijkopgaand met het meeste balbezit voor Poreistampers. De bal ging goed rond, maar eens diepgang moest gezocht worden werden er teveel slordigheden opgetekend waardoor de kansen wat uitbleven. De betere kansen waren echter wel voor ons met een bal van Mich op de lat tot gevolg. Het werd een echte cupmatch met harde maar faire duels. Iets voor rusten viel Pieter V. uit met een blessure, hopelijk niet al te erg. De ruststand was 0-0.

De 2de helft kwam FC Beert meer opzetten maar grote klansen bleven uit. Onze verdediging, vakkundig geleid door Dirk, speelde een sterke wedstrijd en Joy, Boen en Steve hadden hun tegenstrevers goed onder controle. Poreistampers had wat last van de druk en speelde niet agressief genoeg om het laken naar zich toe te trekken.
Onze flanken hadden het moeilijk en dus bleven ook voor ons de kansen wat uit. Onder impuls van de luidruchtige supportersclan van Beert die hun clublied uit volle borst meezongen kwam Beert meer opzetten. Een hoge voorzet werd binnengekopt aan de 2de paal, maar de scheids had reeds gefloten voor een voorafgaande duwfout.
Het zag ernaar uit dat de ploeg die scoorde ook de overwinning zou behalen. En dat is een kolfje naar de hand van Mich.
Ondanks hij niet zo goed in de match zat toonde hij op dat moment toch wel z’n individuele klasse en belangrijkheid voor de Poreistampers. Hij dribbelde 2 man op snelheid en schoot de bal staalhard in de korte hoek binnen, 1-0 en uitzinnige vreugde bij de Poreikes, niet in het minste bij zijn broer Lieven, onze doelman.
Het laatste kwartier kregen we dan nog enkele goede kansen om de wedstrijd definitief te beslechten omdat Beert naar voren trok en moest scoren. De score bleef bij 1-0 en onze 2de finale in 3 jaar was binnen en het feest(je) kon beginnen.

Wij willen ook onze supporters bedanken. het doet deugd om zovele oud-poreistampers en sympathisanten, vrienden en familie te zien die ons uit volle borst aanmoedigen, BEDANKT.

Nog een pluim aan de vele Beert supporters voor de faire en sportieve manier waarop zij deze match hebben beleefd en aan het feit dat ze de Jean zijn biervoorraad hebben doen kelderen reeds vóór 13u.
Het feestje nadien bij Pandeli en ons lokaal leverde nog prachtige beelden en verhalen op voor de toekomst met dank aan onze coach.

Tot in Londerzeel op 10 mei waar we onze gekende tegenstrever E. Burst weer ontmoeten.

Poreistampers – E. Burst 3-1

Een stralend lentezonnetje, 2 gemotiveerde ploegen en véél supporters op Sleeuwagen voor de belangrijke wedstrijd tegen E. Burst. We hadden bij aanvang van de wedstrijd een gelijk aantal punten en de heenwedstrijd werd gewonnen door Burst.
De winnaar zette alvast een goede stap richting titel…maar de weg is nog ver.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met gaandeweg meer balbezit voor de Poreikes. Onze aanvallers werden regelmatig foutief afgestopt door de linksback die ook al snel tegen geel aanliep wegens herhaalde fouten. Mich zette zich goed door en werd foutief gestopt in de grote rechthoek. De ref zag het blijkbaar anders en gaf geen strafschop. 5min later werd Kevin onderuit getrapt door diezelfde linksback waardoor Burst met 10 man voortmoest. De daaruitvolgende vrijschop werd door Bart op Nico’s hoofd geschilderd die met een harde kopstoot de 1-0 binnenkopte. Burst begon zich vanaf dan te ergeren aan de scheidsrechter en bleef telkens protesteren waardoor hun spel er niet echt uitkwam. Echter, wij speelden ook wat verkrampt en niet echt goed. Burst kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd en enkele hete standjes aan Lieven’s goal waren ons deel. Aan de overkant nog eens een mooie rush van Mich wiens voorzet niemand vond. 1-0 met de rust.

De 2de helft begon zoals we de 1ste afsloten, met slordig inspelen en ongeconcentreerd voetbal. Hierdoor kwamen Frits en de zijnen nog meer opzetten, ondanks hun numerieke minderheid. Een vrijschop, genomen door Frits, werd ongelukkig gedevieerd door Dirk en het stond zowaar 1-1. De volgende 10 min waren voor Burst dat met vertrouwen speelde en Dirk bracht redding op de lijn nadat Lieven enkele afstandsschoten goed afweerde. Dirk pakte ook nog een gele kaart na een te late zware tackle op Frits.
Davy kwam Roel vervangen en ook Boen werd naar de kant gehaald voor Tom. Gaandeweg kwamen we terug iets meer opzetten zonder echt gevaarlijk te worden. Maar wanneer Mich dan toch nog eens zijn flank kon aflopen werd hij iets te opzichtig aan het truitje getrokken. Het was misschien een lichte strafschop, maar de fout was er wel degelijk. Nico bleef rustig en trapte z’n 14de van het seizoen binnen, 2-1. De Ref trok vanaf dan nog enkele makkelijke gele kaarten voor ons(waarvan eentje voor de net ingevallen Jens die de bal in doel trapte wanneer het spel stil lag). De 3-1 was een discutabele goal door de verwarring die er was bij een inworp. Was hij nu voor ons of voor Burst? Feit was dat het niet echt duidelijk aangegeven werd door de scheids en Bart lanceerde dan maar Davy die de doelman mooi lobte. De goal werd goedgekeurd ondanks hevig Burst-protest. 3-1 en wedstrijd gespeeld. Het wedstrijdeinde werd dan spijtig genoeg wat ontsierd door de hevige reacties van sommige bezoekers aan het adres van de ref die mogelijks nog een staartje zullen krijgen.

Het was een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 op het scherp van de snee, van beide teams, waar wij vandaag aan het langste eind trokken. Laten we hopen dat we de laatste rechte lijn goed doorkomen…Met wedstrijden tegen Skippy, Imde en Beert is dit echter niet vanzelfsprekend.
Laten we ook nog even de supporters bedanken voor de vocale steun en hun massale aanwezigheid!!! Volgende week Halve Finale Beker thuis tegen Beert op paasmaandag.