Poreistampers – FC Beert 1-0

DE FINALE IS BINNEN!!!

Paasmaandag, Sleeuwagen Merchtem. Het decor voor de 1/2 finale van de beker Paul Van Assche. In schril contrast met het merendeel van de wedstrijden stromen de supporters in grote getalen toe. Het moet gezegd, FC Beert heeft een prachtige en uitgebreide spionkop en de match word gestart met ongeveer een 100-tal supporters!

De wedstrijd begon gelijkopgaand met het meeste balbezit voor Poreistampers. De bal ging goed rond, maar eens diepgang moest gezocht worden werden er teveel slordigheden opgetekend waardoor de kansen wat uitbleven. De betere kansen waren echter wel voor ons met een bal van Mich op de lat tot gevolg. Het werd een echte cupmatch met harde maar faire duels. Iets voor rusten viel Pieter V. uit met een blessure, hopelijk niet al te erg. De ruststand was 0-0.

De 2de helft kwam FC Beert meer opzetten maar grote klansen bleven uit. Onze verdediging, vakkundig geleid door Dirk, speelde een sterke wedstrijd en Joy, Boen en Steve hadden hun tegenstrevers goed onder controle. Poreistampers had wat last van de druk en speelde niet agressief genoeg om het laken naar zich toe te trekken.
Onze flanken hadden het moeilijk en dus bleven ook voor ons de kansen wat uit. Onder impuls van de luidruchtige supportersclan van Beert die hun clublied uit volle borst meezongen kwam Beert meer opzetten. Een hoge voorzet werd binnengekopt aan de 2de paal, maar de scheids had reeds gefloten voor een voorafgaande duwfout.
Het zag ernaar uit dat de ploeg die scoorde ook de overwinning zou behalen. En dat is een kolfje naar de hand van Mich.
Ondanks hij niet zo goed in de match zat toonde hij op dat moment toch wel z’n individuele klasse en belangrijkheid voor de Poreistampers. Hij dribbelde 2 man op snelheid en schoot de bal staalhard in de korte hoek binnen, 1-0 en uitzinnige vreugde bij de Poreikes, niet in het minste bij zijn broer Lieven, onze doelman.
Het laatste kwartier kregen we dan nog enkele goede kansen om de wedstrijd definitief te beslechten omdat Beert naar voren trok en moest scoren. De score bleef bij 1-0 en onze 2de finale in 3 jaar was binnen en het feest(je) kon beginnen.

Wij willen ook onze supporters bedanken. het doet deugd om zovele oud-poreistampers en sympathisanten, vrienden en familie te zien die ons uit volle borst aanmoedigen, BEDANKT.

Nog een pluim aan de vele Beert supporters voor de faire en sportieve manier waarop zij deze match hebben beleefd en aan het feit dat ze de Jean zijn biervoorraad hebben doen kelderen reeds vóór 13u.
Het feestje nadien bij Pandeli en ons lokaal leverde nog prachtige beelden en verhalen op voor de toekomst met dank aan onze coach.

Tot in Londerzeel op 10 mei waar we onze gekende tegenstrever E. Burst weer ontmoeten.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s