Poreistampers – E. Burst 3-1

Een stralend lentezonnetje, 2 gemotiveerde ploegen en véél supporters op Sleeuwagen voor de belangrijke wedstrijd tegen E. Burst. We hadden bij aanvang van de wedstrijd een gelijk aantal punten en de heenwedstrijd werd gewonnen door Burst.
De winnaar zette alvast een goede stap richting titel…maar de weg is nog ver.

De wedstrijd begon gelijkopgaand met gaandeweg meer balbezit voor de Poreikes. Onze aanvallers werden regelmatig foutief afgestopt door de linksback die ook al snel tegen geel aanliep wegens herhaalde fouten. Mich zette zich goed door en werd foutief gestopt in de grote rechthoek. De ref zag het blijkbaar anders en gaf geen strafschop. 5min later werd Kevin onderuit getrapt door diezelfde linksback waardoor Burst met 10 man voortmoest. De daaruitvolgende vrijschop werd door Bart op Nico’s hoofd geschilderd die met een harde kopstoot de 1-0 binnenkopte. Burst begon zich vanaf dan te ergeren aan de scheidsrechter en bleef telkens protesteren waardoor hun spel er niet echt uitkwam. Echter, wij speelden ook wat verkrampt en niet echt goed. Burst kwam geleidelijk aan beter in de wedstrijd en enkele hete standjes aan Lieven’s goal waren ons deel. Aan de overkant nog eens een mooie rush van Mich wiens voorzet niemand vond. 1-0 met de rust.

De 2de helft begon zoals we de 1ste afsloten, met slordig inspelen en ongeconcentreerd voetbal. Hierdoor kwamen Frits en de zijnen nog meer opzetten, ondanks hun numerieke minderheid. Een vrijschop, genomen door Frits, werd ongelukkig gedevieerd door Dirk en het stond zowaar 1-1. De volgende 10 min waren voor Burst dat met vertrouwen speelde en Dirk bracht redding op de lijn nadat Lieven enkele afstandsschoten goed afweerde. Dirk pakte ook nog een gele kaart na een te late zware tackle op Frits.
Davy kwam Roel vervangen en ook Boen werd naar de kant gehaald voor Tom. Gaandeweg kwamen we terug iets meer opzetten zonder echt gevaarlijk te worden. Maar wanneer Mich dan toch nog eens zijn flank kon aflopen werd hij iets te opzichtig aan het truitje getrokken. Het was misschien een lichte strafschop, maar de fout was er wel degelijk. Nico bleef rustig en trapte z’n 14de van het seizoen binnen, 2-1. De Ref trok vanaf dan nog enkele makkelijke gele kaarten voor ons(waarvan eentje voor de net ingevallen Jens die de bal in doel trapte wanneer het spel stil lag). De 3-1 was een discutabele goal door de verwarring die er was bij een inworp. Was hij nu voor ons of voor Burst? Feit was dat het niet echt duidelijk aangegeven werd door de scheids en Bart lanceerde dan maar Davy die de doelman mooi lobte. De goal werd goedgekeurd ondanks hevig Burst-protest. 3-1 en wedstrijd gespeeld. Het wedstrijdeinde werd dan spijtig genoeg wat ontsierd door de hevige reacties van sommige bezoekers aan het adres van de ref die mogelijks nog een staartje zullen krijgen.

Het was een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 op het scherp van de snee, van beide teams, waar wij vandaag aan het langste eind trokken. Laten we hopen dat we de laatste rechte lijn goed doorkomen…Met wedstrijden tegen Skippy, Imde en Beert is dit echter niet vanzelfsprekend.
Laten we ook nog even de supporters bedanken voor de vocale steun en hun massale aanwezigheid!!! Volgende week Halve Finale Beker thuis tegen Beert op paasmaandag.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s