Poreistampers-Skippy Brussel 7-1

De eerste “topper” werd gespeeld tussen ons en Skippy. Beide ploegen hadden na de eerste matchen nog het maximum van de punten.

De wedstrijd begon met de volgende 11:

Lieven-Dirk, Boen, Pieter, Kevin-Tom, Mich, Stefaan, Nico-Davy, Roel

Zoals de laatste weken meestal het geval begonnen Poreistampers goed aan de wedstrijd. De eerste 5 minuten werd het nog wat aftasten, maar na 10min kon Mich zich mooi vrijdraaien en vanaf de grote rechthoek de bal in de linkerhoek plaatsen, 1-0. Poreistampers speelde de bal goed rond en Skippy moest, op enkele uitvallen na, meer en meer achteruit. Tom werd gelanceerd op zijn rechterflank, zette laag voor en Davy schoot de voorzet laag in doel, 2-0. Wanneer Stefaan iets later mocht aanleggen en de bezoekende keeper de bal ongelukkig liet glippen was de match reeds gespeeld, 3-0. Onze nieuwe doelman Mats kwam in de ploeg voor Lieven en liet zich direct opmerken door mooi in de voeten te gaan. Net voor de rust speelde Kevin Roel vrij die mooi met buitenkant voet zijn “ouwe spitsbroeder” Nico vond die makkelijk de 4-0 ruststand op het bord schoot.

Vervangingen aan rust:

Steve voor Kevin, Jens voor Davy en Niko voor Tom.

Zoals gewoonlijk begonnen we aarzelend, om niet te zeggen slecht, aan de 2de helft. Slechte passes en controles maakten dat Skippy beter in de wedstrijd kwam en nadat een bezoeker een niet te missen kans hoog over schoot, vlamde hun nummer 5 de bal zéér mooi in doel, 4-1.

Ondanks het lichte overwicht van Skippy in het begin van deze 2de helft hielden Dirk en zijn medeverdedigers de boel redelijk gesloten waardoor er geen uitgespeelde kansen meer kwamen. Naarmate de wedstrijd vorderde kwam er terug wat meer schwung in ons team en op de counter kregen we meer en meer kansen. Ondanks het constante “buitenspel” protest konden we nog 4 maal scoren maar werden er slechts 3 goals goedgekeurd door de ref. Roel scoorde na een mooie aflegger van Jens en wat later scoorde Roel hoog in doel na voorzet van Niko, 6-1. En nadat Pieter mooi oprukte en zijn schot afgeweerd werd door de doelman scoorde Roel zijn hattrick, maar de ref had buitenspel gezien. Mich legde iets voor affluiten de eindstand vast met een mooie lage overhoekse schuiver, 7-1.

De supporters zagen vooral een goede 1ste helft en een mindere 2de. We zitten echter goed op schema om de eerste grote topper van het seizoen aan te vatten. Volgende week gaan we op bezoek bij onze bekerconcurrenten E. Burst wat waarschijnlijk zoals steeds een spannende match zal opleveren.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s