Poreikes starten competitie sterk

De eerste competitiematch werd gespeeld op het veld van US Smeerebbe. Ondanks de winterse neerslag en het vermoeden dat de match zou afgelast worden, werd door de scheids toch besloten om te spelen. Wij hadden te kampen met tal van afwezigen namelijk Roel, Boen, Nico en Davy. Hierdoor hadden we slechts 2 reserven; Mats en Tom.

 

Toch startten we furieus en na 5 minuten was het al prijs. Mich met een solo tussen enkele verdedigers en oog in oog met de doelman faalde hij niet. Evenveel minuten later was het wederom prijs. Opnieuw Mich met een afstandschot in de draai na fraai voorbereidend werk van Paul. De 0-2 stond op het bord. We speelden goed het eerste half uur met veel pressing en veel kansen (Paul, Nico en Jens). Het had makkelijk 0-4 kunnen staan, maar de kansen werden gemist. Tot overmaat van ramp brachten we Smeerebbe weer in de match. Tekort terugspelen van Steve en de aanvaller van de tegenpartij liet deze kans met grote strik niet onbenut. Meteen ook de ruststand.

 

Smeerebbe kwam sterk uit de kleedkamers maar tot echte kansen kwamen ze niet. Bart en Staf deden het goed in het middenveld. Dirk en Pieter hielden het slot op de deur achterin. Lieven, die feilloos keepte, diende met een rugblessure vervangen te worden en Mats kwam onze netten verdedigen. Wat hij met succes deed. Na 20 minuten in de tweede helft was het Jens die ons 1-3 voor bracht, na een schot uit de tweede lijn van Nico. De gepareerde bal werd door Jens al dan niet in buitenspel binnengetikt. Plots ging het snel want luttele minuten later was het weer Jens die zich knap vrijmaakte en de keeper vloerde met een lage schuiver. 1-4. Tom kwam Paul vervangen en door het hoge spel van Smeerebbe zagen Bart en Mich de kans schoon om Tom alleen op doel af te sturen. Jammer genoeg had dit geen gevolg. Maar toen Staf enkele minuten voor tijd alleen op doel afstormde werd zijn afgeweerd schot door Nico in doel gedevieerd en stond de 1-5 eindstand op het bord. Een moeilijke verplaatsing onder moeilijke omstandigheden werd tot een goed einde gebracht. In tegenstelling tot vorig jaar missen we onze start niet. Hopelijk kunnen we volgende week de punten thuis houden tegen Affligem C.

Uw verslaggever Mich Van Nuffel

Advertisements

One thought on “Poreikes starten competitie sterk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s